free templates joomla

БАТЫС ҚАЗАҚСТАН ИНЖЕНЕРЛІК-ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ КОЛЛЕДЖІНІҢ

WEB-САЙТЫНА ҚОШ КЕЛДІҢІЗДЕР!

КОЛЛЕДЖ МИССИЯСЫ:

«Еңбек нарығы қажеттіліктерінің қарқынды дамуы жағдайында сұранысқа ие, білікті мамандардың кәсіби және тұлғалық өсуін қамтамасыз ету мақсатында сапалы білім беру қызметін ұсыну».

  

director2

Алимбеков Серик Ахметович

 Директор

Ветеринария ғылымдарының кандидаты 

     Батыс Қазақстан инженерлік – технологиялық колледжі 2000 жылы құрылды.

Колледждің алға қойған мақсаты – еңбек нарығы мен қоғамдық өмірдің түрлі салаларында бүгінгі күн талабына сай бәсекеге қабілетті, кәсіби білімді мамандар даярлау болып табылады. Қазіргі таңда колледжде техникалық, мұнай-газ ісі, экология, ауыл шаруашылығы және экономика салалары негізінде 25 мамандық бойынша мамандар даярланады. Сондай-ақ колледжде күндізгі және сырттай оқу нысаны бойынша негізгі жалпы білім және жалпы орта білім негізінде студенттер білім алуда. Сонымен қатар колледжімізде жоғары білікті, студенттерге сапалы білім беруді және олардың шығармашылық қабілетін дамытуды мақсат еткен оқытушылар қызмет атқарады.

          Жаңалықтар                                                                  

   

БҚИТК  ұжымы 1-ші мамыр күні Қазақстан Халқының Бірлік күніне орай Абай даңғылына шеруге шықты.

1 2 3

9 мамыр Ұлы жеңістің 73 жылдығына орай колледжі оқушылары топ тәлімгерімен бірге ҰОС ардагерімен кездесті.

4 6 5

Сонымен қатар, Ұлы Отан соғысы жеңіс күні және Қазақстан Қарулы Күштерінің 26 жыл толу мерекесіне орай «Мұнай- газ және стандарттау» бөлімінің ЭНГМ-921, СМС-922 топтарында «Еңсесі биік-ұлы Жеңіс», «Этот день мы приближали как могли» тақырыптарында ашық тәрбие сағатын өткізді.

7 9 8

«Экономикалық және гуманитарлық пәндер» бөлімінің оқушылары қалалық мұражайларға саяхат жасады.

10 12 11

13 14 15

16 18 17

5 мамыр күні колледжішілік топтар  арасында қабырға газеті байқауы өткізілді, қорытындысы бойынша ЭНГМ -912 тобы бірінші, ПВ-911, УА -911 тобы екінші, ЭЛС-921тобы үшінші орындарды иеленді.

20 19 21

Отан қорғаушылар күніне байланысты ұйымдастырылған «Ер борышы – ел қорғау» атты байқауына колледжі оқушылары белсене қатысты.

22 23 24

9 мамыр күні УА-922 және ТПМ-911   топтары топ тәлімгерлерімен бірге М.Мәметова ескеркішіне гүл шоғын қойды.

25 26

Ұлы Отан соғысы жеңісінің 73 жылдығына мерекесіне орай «Экономика және гуманитарлык пәндер» бөлімінде  оқушыларды Отан сүйіспеншілікке, патриотизмге тәрбиелеу, Отанды қорғауға, батыл да батыр ержүрек болуға үйрету, елін, жерін жаудан қорғай білуге тәрбиелеу мақсатында  ПВ-911, УА -911 топтарында «Бақыт гүлін терген күн!», «Никто не забыт, ни что не забыто» УА -922  тәрбие сағаттары өтті.

27 28

Жеңіс мерекесіне араналған салауатты өмір салты насихаттау бойынша колледжде дене тәрбиесі пәнінің оқытушыларының ұымдастыруымен студенттер арасында спорттың  волейбол  түрлерінен сайыстар өткізілді.

28 30

Елбасының «Үш тұғырлы тіл» саясаты жастардың жарқын болашағы және «Рухани жаңғыру: болашаққа бағдар» мақаласын насихаттау мақсатында шетел тілі пәнінің оқытушылары Б.К. Омарова мен А.М. Бекмагамбетова «Global» атты тілдер орталығында қызмет жасайтын шетелдіктермен кездесу ұйымдастырды.

31 32

34 33

БҚО Төтенше жағдай департаментының  өрт сөндіру мекемесіне қарасты мұражайға АӘД оқытушысы А.К. Ахметсафин колледжі оқушыларын саяхатқа апарды.

35 36 37

Bastanko working орталығында, БҚО Жастармен жұмыс  жөніндегі  ресурстық  орталығының қолдауымен «Нұр Мүбарак» Египет Ислам мәдениеті  университетінің доценті, психолог PHD  докторы Төлегенова Алия Аманғалиқызымен кездесу өтті.

38 39

17 мамыр күні  Ж. Молдағалиев атындағы облыстық кітапханада өткізілген «Кәсіпкерлік және бизнес» атты пікір алмасуға ПВ-921 тобының оқушылары қатысты.

40 41

1225000-Ет және ет өнімдерінің өндірісі

1. Мамандық атауы: 1225000 - «Ет және ет өнімдерінің өндірісі» (түрлері бойынша)
Классификация - 1225113 -  Техник - технолог

2. Ұқсас мамандықтар:
       Техник - технолог,  Ет  және  ет  өнімдерін  өндіру  кәсіпорындарында,  ет  өңдеу, ғылыми-зерттеу  орталықтары,  зертханаларда  және стандарттау және сертификаттау орталықтары, сондай-ақ санитарлық-эпидемиологиялық орталық зертханашысы

 

3. Кәсіби қызмет саласы: Бұл мамандықты бітірушілер ет өңдеу цехтарында, зертханаларда зертханашы болып жұмыс істей алады.

 

4. Мамандықтын біліктілігі.
Ет өңдеу өндірісінде техник-технолог:
   √ Еңбек   бойынша   мамандық   түрі:  технологиялық  тізбекпен  өндіріс  саласында техникамен байланысқан  «Адам-техник» болып саналады.
   √ Кәсіптің мақсаты бойынша: мамандықты іздестіру, бейнелеу қызметі.
    Еңбек  арқылы кәсіп түрі:  автоматтандырылған техника жүйесін қолдану арқылы функционалдық қаражатты игеру болып табылады.
    Кәсіптер еңбек белгісіне қарай: Ерекше шарттары
   Мамандық  класы:  Техник-технолог  кәсібін  жүзеге асыру бағытында стандартты тапсырмаларды  орындау  үлгісін  болжау  және  нормативтик  нұскауларды  бағытау

2

5. Мамандықтың сипаттамасы:
      1225000 «Ет және ет өнімдерінің өндірісі» мамандығының студенттері колледжде оқу  барысында  алған  білімін  қолдану  арқылы  өндірісте  шығарылатын  өніміннің барлық  түрлері  және  әр  түрлі  күрделілігі  бойынша  жұмыстарды  қамтамассыз ете отырып  бәсекеге  қабілетті  өнім өңдіру,  материалдық еңбек шығындарын қысқарту, жобалауда    автоматтандыру   құралдарын   қолдана   отырып   озық   технологиялық процестерді  енгізуде  автоматтандыру  және  механикаландыру құралдарын оңтайлы режимдерін тиімді пайдалануы тиіс.

    

6. Маманға қойылатын ерекше талаптар:
   - назар аудару;
   - жақсы есте сақтау;
   - ұқыптылық;
   - коммуникативті қабілеті;
   - қол моторикасы;
   - жауапкершілік;
   - орындаушылық;
   - байсалдылық;
   - шыдамдылық;
   - терең ойлау;
   - тез ойлау;
   - үйлестіру;
   - қозғалу координациясы.

 

7. Медициналық қарсы көрсетілімдер:
   - қозғалысты шектейтін аурулар;
   - қолдың үйлесімділігінің бұзылуы;
   - психикалық және жүйке жүйесі аурулары;
   - көру және есту қабілетінің бұзылуы;
   - коммуникабельді.

 

8. Кәсіптік дайындыққа қойылатын талаптар:
Мамандандырылған ет өңдеу өндірісінің техник -технологі білуі қажет:
   - ет өндірісінде заңдарды, жарлықтарды, қаулыларды және нормативті актілерді;
   - ет өндірісінде шикізаттарды даярлау бағытында жаңа технологияларды қолдану;
   - ет өнімінің сапасын бақылау әдісін қолдану;
   - өндірісте өрт қауіпсіздігімен санитарлы еңбекті қорғау ережелерімен нормаларын сақтауды білу.
      Мамандандырылған ет өңдеу өндірісінің техник –технологі істей білуі керек:
   - жартылай  фабрикаттарды,   қосымша  материалдарды   және   шикізат   нормасын есептеуді;
   - техникалық құжатты жүргізуді;
   - ет  өндірісіне  қатысты  технологиялық  құжаттарды және бағдарламаларды,  жеке компьютері болуы тиіс.

 

9.  Қолданылу саласы:
   • Өндірістік қызметіндегі ет өнеркәсібі;
   • Есептік техникалық құжаттар;
   • Бастапқы еңбек ұжымдары.

 

10. Еңбек шарты:
   √ Ет өңдеу өнеркәсіп кешені;
    Ет өңдеу цехы.

 

11. Кәсіптік қауіп:
       Технологқа  көптеген  технологиялық әдістерді ылғалдылығымен температурасы жоғары   жағдайда   болатын   бөлмеде  бір орында  тұрып  ұзақ  уақыт  бойы  қолмен жасауға тура келеді.
       Әрдайым  жинақы  және  зейінді  жағдайда  кешкі  және  түнгі  ауысымда  жұмыс істеуге   тура   келеді.   Үнемі   медициналық   тексеруден  өту  кәсіби  қауіп  қатердің қажеттілігін негіздейді.

 

12. Талап етілетін кәсіптік білімдер:
       Техник-технолог  біліктілігін меңгеру үшін үшін ең алдымен орташа кәсіби білім 122500 - «Ет және ет өнімдерінің өндірісі (түрлері  бойынша)»  мамандығы  бойынша арнаулы білім алу қажет

 

13. Мансаптық өсу:
       Қосымша   білім   алу   негізінде   өндірістік   маманды   жетік  білуі  және  кәсіби тәжірибе жинау барысында мастерлік жағдайының өсуімен байланысты.

гис-технологии
ткани для вышивания